Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Volvo predstavio mogućnost kupnje putem holograma
Microsoft Hololens će jednako služiti tvrtkama i pojedincima
Volvo je prošloga tjedna predstavio Microsoft Hololens, hologramsko računalo koje nema potrebe za povezivanjem s mobitelima i drugim računalima, a radi na OS Windows 10. Prezentacija je održana u Zagrebu, na međunarodnoj konferenciji Corporate Innovation & Intrapreneurship 2016 - CORP2IN.
Hologrami Microsoft HoloLens izgledaju potpuno stvarno te se mogu kretati, oblikovati i mijenjati sukladno interakciji s korisnicima ili fizičkim okruženjem

Hologrami su tehnologija budućnosti na kojoj će se temeljiti poslovanja većine kompanija. To pokazuju i podaci IDC-a, prema kojima će prihodi na svjetskom tržištu proširene i virtualne stvarnosti rasti od 5,2 milijarde u 2016. na više od 162 milijarde dolara u 2020. Microsoft značajno ulaže u ovaj segment i već danas hologrami koji se stvaraju tehnologijom Microsoft HoloLens izgledaju potpuno stvarno te se mogu kretati, oblikovati i mijenjati sukladno interakciji s korisnicima ili fizičkim okruženjem u kojem su vidljivi. Uz to, Windows 10 je prva platforma koja podržava holografsko računarstvo, a više od 80 ekskluzivnih aplikacija miješane stvarnosti je sada dostupno u Windows Storeu.

Microsoft HoloLens ima brojne namjene te upravo zahvaljujući njegovoj svestranosti, mnoge tvrtke ga počinju upotrebljavati u komercijalne svrhe. Volvo je prva automobilska kompanija koja koristi Hololens kako bi poboljšala prodaju svojih vozila. Putem HoloLensa kupci Volva će moći na opipljiv način iskusiti sve mogućnosti koje nude vozila; od iskustva izbjegavanja prometne nesreće, pametnih i održivih rješenja pogona do usluga povezivosti. U bliskoj budućnosti kupci će moći konfigurirati svoja Volvo vozila, odnosno moći će promijeniti boju automobila, dizajn naplatka i mnoge druge vizualne mogućnost na svojem modelu.

Pored Volva, Hololens koriste NASA, ThyssenKrupp, sveučilišta, tvrtke za uređivanje domova i mnogi drugi...

Pored Volva, mnoge su druge svjetske kompanije iz različitih industrija pokrenule inovacije te koristile HoloLens za transformaciju svojeg poslovanja. Tako, NASA omogućuje znanstvenicima da koriste HoloLens za "rad na Marsu" i to izravno iz svojih ureda, dopuštajući im da planiraju i provode znanstvene projekte na Crvenom planetu. Na sveučilištu Case Western Reserve University pomoću HoloLensa studenti i profesori mogu cijelo vrijeme međusobno komunicirati čime se radi na očuvanju ljudskih veza koje su ključan dio učenja. Kompanija Lowe’s Home Improvement koristi holograme kako bi kupci mogu donositi odluke o uređenju svojih domova u miješanoj stvarnosti. Što sve Hololens može, pogledajte u videu.

.

Više o temi Microsoft.

Milan Dalmacija
1.11.2016.
Komentari (0)
Pročitano (574)
Facebook pokušao kupiti azijsku verziju Snapchata
Marka Zuckerberga očito jako žulja postojanje Snapchata izvan njegove mreže. Nakon što je nekoliko puta odbijena ponuda Facebooka za njihovu kupnju, pogled je preusmjeren u Aziju, točnije, na njihovu verziju Snapchata pod nazivom Snow.
7.11.2016.
Minecraft dobio edukacijsku inačicu
Globalno popularna igra dobila je svoju obrazovnu verziju koja će pomoći učenicima da svladaju gradivo povijesti, fizike, jezika i brojnih drugih predmeta. Predstavljanje Minecraft Education Editiona će se kod nas održati na CARNetovoj korisničkoj konferenciji.
8.11.2016.
Odabrali smo: 5 najboljih tableta u 2016.
Ova godina je donijela pregršt noviteta u svijetu potrošačke elektronike. Tako su se na policama trgovina našli i neki zanimljivi tableti. Za vas smo izdvojili pet najboljih koje trenutno možete naći na tržištu, a među njima se skrio i pokoji klasik.
23.11.2016.
Lansiran vodič Minecraft Hour of Code Designer
Microsoft i nevladina organizacija Code.org predstavili su Minecraft Hour of Code Designer, vodič za učenje o programiranju i kodiranju, baziran na svjetski poznatoj igrici Minecraft, a koji će se koristiti na Satu kodiranja, globalnom projektu koji se održava u okviru tjedna učenja o programiranju, od 5. do 11. prosinca.
26.11.2016.
Pomoću selfija dođite na turističko odredište
Ne morate imati ulaznicu ili osobnu iskaznicu, niti dobiti žig u svoju putovnicu kako bi ušli u jednu turističku destinaciju u Kini. Svi posjetitelji trebaju nešto što se ne može izgubiti - svoje lice.
26.11.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.