Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Tko testira?
Matko Pecotić
CEO
Tvrdoglav. Testira sve što želi. Vrlo je kritičan prema drugima (ne samo uređajima), ali i prema sebi. Događa se da mu ispadne neki gadget jer ima velike ruke i nespretan je. Razbio je samo jedan LCD kamere vrijednosti 9K kn, LCD DSLR-a nepoznatog proizvođača i jedan terabajtni disk kolege, dok se za jedan vodootporni fotić ne zna tko je kriv - urednik fotografije, glavni urednik ili proizvođač fotoaparata. Ogrebotine na pametnim telefonima se ne broje. Sam plaća štetu i popravke. Poboljšao se u zadnje vrijeme.
Marko Šolić
Fotograf
Testira fotoaparate koje traži i NE traži na testiranje. Do sada je bio popljuvan više puta na različitim forumima, ali ne odustaje i ima svoj stav. Na usporedi.hr to se cijeni. Radišan i ambiciozan, budući poznati fotograf. Prati glasine i piše o fotićima za koje niti proizvođači ne znaju kada će biti pušteni u produkciju. Inače je i univerzalno mjerilo za kvalitetu umjetnosti i komentator društvenih zbivanja.
Dennis Puzak
Programer
Testira prijenosna računala i tablete. Ako mu upadne neki pametan mobitel u ruke ne buni se, iako se to rijetko događa - obično kada se nikome ne da testirati neki dosadan i loš uređaj. Zna o čemu piše i koristi različita prijenosna računala u svom poslu. Ufuran je u tehnologiju, ali kuži i prosječnog korisnika. Svi u njegovoj okolini ga pitaju što kupiti i gnjave ga na telefon. On ih usmjerava da usporede.
Ivan Ivančić
Fotograf
Testira fotoaparate i čini se da zna o čemu priča. Vidimo ga u redakciji samo da uzme novi aparat. Nestane, fotkajući okolo, izbjegava nas i test slaže u nedjelju navečer, ovu, slijedeću ili za tri tjedna. Rijetko dopušta da mu se proturječi zbog čega nekada ne dobiva uređaje na test. Snašao se, piše blog na engleskom i nabavlja ih bez nas!
Matej Zadro
Student & poduzetnik
Mlad, zgodan i ambiciozan. Manje važno za ovu ulogu, ali to ipak utječe na šarmantan način pisanja tekstova koji su često na granici šovinizma (barem tako kaže lektorica). Voli sve što vole mladi, zna više o društvenim mrežama i internetu od direktora, osnivača sitea i svih članova uprave. "Next time this year..."
Donald Debeljak
Kolumnist
Donalda znamo još otkad je bio mali... Danas bismo ga bez problema poslali da nekome probuši gume. No, čovjek piše inteligentne tekstove o fotografiji. Kako ne pada pod utjecaj proizvođača (osim Applea i Nikona), uglavnom ga angažiramo za neku temu ili kolumnu... Iako koristi engleski u Wordu i "I" svi veznici su mu veliki u tekstu za postavke Reutersa.
Domagoj Jakopović Ribafish
Kolumnist
Domagoj Jakopović Ribafish je ćelavi cinični starkelja spojenih obrva, bivši urednik u Playboyu, sadašnji comunity manager i kolumnist na Net.hr, bloger, curlingaš, bowler, švaler, otac i pivopija, koji se s nostalgijom i osmijehom sjeća klasičnih tostera i kazetofona (kojima si šrafcigerom micao glavu) te se s puno muke bori s modernim tehnološkim čudesima. Ali ne odustaje dok ih ne svlada. Ne znate namjestiti alarm na novom mobu, popraviti usisavač ili smanjiti blendu? E pa ne zna ni on, ali će vas barem nasmijati.
Darija Prelčec
Lektorica
Ona lektorira tekstove, a nekada testira i ono što joj se svidi. Tvrdi da se piše "pakovanje" a ne "pakiranje". Dogovorili smo se da bude "prodajni paket". Pokušava se izboriti za svoje mišljenje. Ponekad joj kažemo da ne treba doći u redakciju jer su svi tekstovi "ok".
Matija Slišurić
novinar
Tomislav Rastovac
Test team
Milan Dalmacija
Novinar
Završio novinarstvo na Političkim znanostima u Zagrebu. Mater plače za potraćenim godinama. Prati tehnologiju i piše super tekstove, jasne i objektivne. Tu i tamo nešto recenzira. Odlično prihvaća kritiku, osim ako je na njegov račun. Ujutro dolazi prvi u redakciju i ne miče se od stola. Vrijedan, marljiv, pošten...nikada od njega političara. E da, i nemojte ga j.... za 2 sekunde!
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.