Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Priča o ljubavi prema gadgetima
Uređaje nam ustupaju proizvođači ili njihove agencije, nekada i maloprodajne trgovine. Svi (ili barem većina njih) uvjerena je da su upravo njihovi proizvodi najbolji odabir na tržištu i rijetko im želite priopćiti nešto drugo.
Ponekad se šokiraju kada objavimo test, ali nekada to uspiju zadržati u sebi..
U današnje doba interneta, Wikileaksa i gomile blogova, navikli su na popuštanje i susprežu se od širenja utjecaja. Neki uređaj možda i ne uspijemo dobiti na test, a mogućih razloga je pregršt. Prije svega, postoji gomila novinara koji za druge medije rade isto što i mi. Testiraju gadgete. Zato se snalazimo na različite načine. Mi se trudimo ne objaviti test uređaja koji još nije dostupan na našem tržištu. Ne testiramo uređaje koji nikada neće biti dostupni kod nas, osim ako nisu prvi model iPhonea ili Motorola RAZR XT910. Većini uređaja koji nam stignu na test odmah bismo dali ocjenu 9 ili 10.


Jednostavno obožavamo nove, svježe ispod čekića, zapakirane gadgete.

Zato što jednostavno obožavamo nove, svježe ispod čekića, zapakirane gadgete. Čim ih "razdjevičimo" (proces raspakiravanja, skidanja folija... sve do prvog uključivanja i daljnjeg "mučenja"), njihova ocjena pada, čak i ako na njima piše Apple. Do kraja tjedna kada ih moramo vratiti, prođu svakakve torture. I suviše smo kritični, to nam je u krvi. Neke uređaje nam se ne da testirati, naprosto zato što su dosadni. To također utječe na njihovu ocjenu. Rijetko, vrlo rijetko, neki gadgeti nam padnu na pod s određene visine što također ocjenjujemo u testu. Prijenosna računala nam nikada nisu pala i neće nam pasti.


Od 1 do 10!

Ocjene dajemo od 1 do 10 za svako područje od ergonomije, izgleda, sve do tehničke osnovice i subjektivnog dojma u korištenju. Ukupna ocjena se generira kao prosjek spomenutih ocjena. Ocjena 5 znači "dobar", prosječan i već znamo da će nas netko ubijati u mozak na kavi i putem telefona samo zato što je njihov uređaj prosječan. Tko im je kriv što imaju 65 sličnih modela u ponudi kojima je nasumično oduzimana jedna funkcija kako bi pokrili sve segmente kupaca. Većina uređaja ima ocjene iznad 5 iako neki nažalost (nisu promašeni nego nam se jednostavno nisu svidjeli) dobiju i manje. Uzmite to u obzir! I trudimo se ne pogriješiti više od jedne ocjene +/-. Gledamo i ocjene na stranim portalima iako i oni nekad vrludaju i pod utjecajem su različitih izvora.

U svakom slučaju, za vas se u svakom te(k)stu trudimo dati sve od sebe. Geekovi će uvijek biti nezadovoljni, pljuvat će nas jer ništa ne znamo, ali zapravo nas to ni ne zanima. A možda su i zaposlenici neke od tvrtki koje proizvode uređaje... Što mi ipak nismo skloni vjerovati.

Vaš Usporedi.hr
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.