Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Priča o ljubavi prema gadgetima
Uređaje nam ustupaju proizvođači ili njihove agencije, nekada i maloprodajne trgovine. Svi (ili barem većina njih) uvjerena je da su upravo njihovi proizvodi najbolji odabir na tržištu i rijetko im želite priopćiti nešto drugo.
Ponekad se šokiraju kada objavimo test, ali nekada to uspiju zadržati u sebi..
U današnje doba interneta, Wikileaksa i gomile blogova, navikli su na popuštanje i susprežu se od širenja utjecaja. Neki uređaj možda i ne uspijemo dobiti na test, a mogućih razloga je pregršt. Prije svega, postoji gomila novinara koji za druge medije rade isto što i mi. Testiraju gadgete. Zato se snalazimo na različite načine. Mi se trudimo ne objaviti test uređaja koji još nije dostupan na našem tržištu. Ne testiramo uređaje koji nikada neće biti dostupni kod nas, osim ako nisu prvi model iPhonea ili Motorola RAZR XT910. Većini uređaja koji nam stignu na test odmah bismo dali ocjenu 9 ili 10.


Jednostavno obožavamo nove, svježe ispod čekića, zapakirane gadgete.

Zato što jednostavno obožavamo nove, svježe ispod čekića, zapakirane gadgete. Čim ih "razdjevičimo" (proces raspakiravanja, skidanja folija... sve do prvog uključivanja i daljnjeg "mučenja"), njihova ocjena pada, čak i ako na njima piše Apple. Do kraja tjedna kada ih moramo vratiti, prođu svakakve torture. I suviše smo kritični, to nam je u krvi. Neke uređaje nam se ne da testirati, naprosto zato što su dosadni. To također utječe na njihovu ocjenu. Rijetko, vrlo rijetko, neki gadgeti nam padnu na pod s određene visine što također ocjenjujemo u testu. Prijenosna računala nam nikada nisu pala i neće nam pasti.


Od 1 do 10!

Ocjene dajemo od 1 do 10 za svako područje od ergonomije, izgleda, sve do tehničke osnovice i subjektivnog dojma u korištenju. Ukupna ocjena se generira kao prosjek spomenutih ocjena. Ocjena 5 znači "dobar", prosječan i već znamo da će nas netko ubijati u mozak na kavi i putem telefona samo zato što je njihov uređaj prosječan. Tko im je kriv što imaju 65 sličnih modela u ponudi kojima je nasumično oduzimana jedna funkcija kako bi pokrili sve segmente kupaca. Većina uređaja ima ocjene iznad 5 iako neki nažalost (nisu promašeni nego nam se jednostavno nisu svidjeli) dobiju i manje. Uzmite to u obzir! I trudimo se ne pogriješiti više od jedne ocjene +/-. Gledamo i ocjene na stranim portalima iako i oni nekad vrludaju i pod utjecajem su različitih izvora.

U svakom slučaju, za vas se u svakom te(k)stu trudimo dati sve od sebe. Geekovi će uvijek biti nezadovoljni, pljuvat će nas jer ništa ne znamo, ali zapravo nas to ni ne zanima. A možda su i zaposlenici neke od tvrtki koje proizvode uređaje... Što mi ipak nismo skloni vjerovati.

Vaš Usporedi.hr
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.