Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Apple bi mogao uraniti s iPhoneom 8 i AR naočalama
Time bi proslavili deset godina postojanja iPhonea i selidbu u nove prostore
Apple bi prema najavama koje su se pojavile, trebao ranije izbaciti novi iPhone 8. Ali, to nije sve. Uz iPhone bi trebale biti predstavljene i pametne naočale s mogućnošću prikaza proširene stvarnosti.
Na 10. rođendan iPhonea, Apple je odlučio uraniti s proizvodnjom

Navodno postoje neke naznake da će Apple intenzivirati proizvodnju dijelova za sljedeću generaciju iPhonea, kako bi on mogao biti predstavljen i prije roka. Šuška se da bi nabava dijelova trebala početi još u lipnju. Iako to ne bi trebalo nužno dovesti do bilo kakve promjene vezane za uobičajeni početak prodaje (negdje u jesen), moguće je da će ipak doći do promjene u tradiciji.

Naime, ove godine se navršava deseta obljetnica predstavljanja i početka prodaje prvog iPhonea, stoga je logično da Apple malo promijeni koncepciju i učini nešto spektakularno. Osim toga, sele se u nove prostore, pa bi i to mogao biti povod za ranije predstavljanje. No, za Apple, ali i korisnike iPhonea, bi bilo korisnije da ranije počnu sa sklapanjem uređaja, a da ga predstavljaju u uobičajenom terminu. 

Tim Cook je opsjednut virtualnom i proširenom stvarnošću

Tako bi izbjegli sve zavrzlame oko proizvodnje i opskrbe, ali bi time riješili i tehnička pitanja, koji je u povijesti iPhonea bilo mnogo. Sjetite se samo problema s baterijom i konstrukcijom na iPhoneu 6. Osim toga, sudeći po glasinama, iPhone bi trebao imati puno radikalniji dizajn s OLED ekranom, bežičnim punjenjem, čak tri verzije i mnogim drugim značajkama.

Jedna od tih značajki mogle bi biti i iGlass (pretpostavimo da će se tako zvati), naočale s mogućnošću prikaza proširene stvarnosti. Tim Cook je opsjednut VR-om i AR-om i želi što brže imati proizvod koji će to omogućiti. Prema posljednjim informacijama, to bi se moglo dogoditi već ove godine. Uz veliki jubilej i selidbu, Apple ima puno razloga za slavlje, ali i za predstavljenje novog iPhonea i novih proizvoda, koje dosad nisu imali, poput spomenutog iGlassa.

.

Više o temi Apple

Komentari (0)
Pročitano (847)
iPhone 8 bi mogao imati zakrivljeni OLED ekran
Potražnja za iPhoneom 7 i 7 Plus je ogromna, tolika da dobavljači ne stignu ispuniti sve narudžbe. Sad zamislite kakva će potražnja biti za iPhoneom 8, pogotovo ako će imati zakrivljeni OLED ekran.
2.12.2016.
iPhone 8 bi mogao stići u tri veličine
Iako do predstavljanja novog iPhonea 8 ima još gotovo godina dana, ne prestaju se širiti glasine o specifikacijama ovog uređaja. Sad je na red došla njegova veličina, a sudeći prema spekulacijama, moglo bi ih biti tri.
31.10.2016.
iPhone 8 bi konačno mogao imati bežično punjenje baterije
Nedavno je otkriven dokument koji naslućuje da bi Apple u budućnosti mogao implementirati tehnologiju bežičnog punjenja u iPhone. To bi bilo ravno čudu, s obzirom na to da Apple ne baš i ne voli biti u trendu s tehnološkim inovacijama.
20.9.2016.
Već stižu glasine za iPhone 8, a sedmica tek izašla
Već su stigle glasine o nasljedniku iPhonea 7 za jesen 2017. Osmica bi tako navodno trebala imati staklo sprijeda i straga, dok bi premium modeli trebali dolaziti s nehrđajućim čelikom (stainless steel). Druga glasina kaže da Apple već pregovara sa Sharpom oko nabavke OLED zaslona sljedeće generacije za iPhone 8 u 2017.
8.10.2016.
5 najboljih rabljenih mobitela (2016)
Mnogi od nas žele imati najbolji smartphone, no ne mogu si to svi i priuštiti. Jedna od opcija je nabavka rabljenog top modela starog do dvije godine. Svi mobiteli na ovom popisu su nešto deblji u profilu od najnovijih modela. Također, njihove baterije vrlo vjerojatno ne rade kao na početku pa je poželjno uračunati u cijenu trošak nove baterije.
10.12.2016.
Najbolji mobiteli koje smo imali u rukama u 2016-toj
Kraj godine još nije blizu, no ulazimo u zadnji kvartal 2016-te. Vrijeme je da pogledamo koji su najbolji i najkvalitetniji mobiteli koje možete kupiti u našim trgovinama (inače bismo na listu stavili i One Plus). Popis je složen samo prema modelima koje smo imali u rukama, pa stoga izdvajamo koji je po čemu najbolji.
9.11.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.