Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
5 korisnih namjena vašeg starog smartphonea
Namjene su korisne u svakodnevnom životu, čak i ako mobitel ne radi
Pametni telefoni se mijenjaju svakih nekoliko godina zbog raznih razloga. Zastarjela tehnologija, kvar ili želja za kupnjom novog uređaja tjeraju nas da odbacujemo stare mobitele. No, umjesto da zagadimo okoliš odbačenim elektroničkim dijelovima, možemo ih prenamijeniti, a mi vam donosimo 5 korisnih namjena vašeg starog džepnog ljubimca.

1. Skype

Ako vaš mobitel još uvijek radi, onda nema razloga da vam ne posluži za samo jednu namjenu koju biste koristili i na novom uređaju. Ovime ćete uštedjeti bateriju novog uređaja, a možda ste nešto i navikli raditi na starom mobitelu. Upravo zbog toga preporučamo da instalirate Skype, jer vam za njega treba samo dobra Wi-Fi veza. 

.

2. Daljinski upravljač

Ovo je poprilično korisno ako živite s nekime tko televizor smatra vlastitom svojinom i ne želi vam ga prepustiti ni na sekundu. Tako sa svojim mobitelom možete prebaciti program za slučaj da vam sustanar odnese daljinski upravljač sa sobom (znamo za takve slučajeve), ali i ako se upravljač pokvario. Opet vam trebaju Wi-Fi i ispravan mobitel, ali i televizor te mobilna aplikacija koju svaki proizvođač ima na iOS-u i Androidu. 

.

3. Zvono na vratima

Mnogo sustava pametnih domova ili običnih sustava za osiguranje od provale nudi opciju upravljanja mobitelom. Neki od njih omogućuju da vam se mobitel ponaša poput špijunke te da bilježi i emitira snimke s kamere na vratima. Jedina mana je što ćete morati izdvojiti određenu svotu novca za takve sustave, ali stvar je poprilično korisna, ako niste kod kuće. 

.

4. Ruter

Svi mobiteli s verzijom Android 2.2 ili novijom, primaju Wi-Fi pri brzini od 2.4 GHz, što je sasvim dovoljno da ih spojite na svoje računalo i tako koristite internet bez većih problema. Dobra vijest je i što je mobilni podatkovni promet često jeftiniji od klasičnog, a s malo hakerskih vještina može biti i besplatan. 

.

5. Slika

Ovo je za one kojima mobitel ne radi ili ima neki specifičan kvar, poput preskakanja slike na ekranu. U prvom slučaju je dovoljno izvaditi svu elektroniku iz uređaja te kućište postaviti tako da vam ono posluži kao okvir za sliku, najčešće nekakvu obiteljsku fotografiju ili takvo nešto. Ako pak imate mobitel s nekim kvarom, zbog kojeg nije u potpunosti funkcionalan, složite neki GIF i pretvorite ga u audio-vizualno umjetničko djelo. Više takvih uređaja će biti dovoljno i za konceptualnu izložbu.

.

Više o temi mobitel.

Komentari (0)
Pročitano (3469)
Znak V na selfijima čini mobitel metom hakera
Imate pametni telefon sa senzorom otisaka prstiju i obožavate raditi selfije sa "znakom mira"? Budite na oprezu, jer je to još jedan način na koji lukavi hakeri mogu hakirati vaš uređaj i uzeti sve bitne podatke.
16.1.2017.
Jeste li znali? Vaš mobitel je pun plemenitih metala
Svaki pametni telefon krije pravo malo bogatstvo. Doduše, nećete se obogatiti na vlastitom smartphoneu, no ogromne količine starih mobitela kriju u sebi plemenite metale, čija vrijednost u posljednje vrijeme raste. Slična stvar je i s laptopima, tabletima i drugom elektroničkom opremom.
29.10.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.