Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Samsung ponovno najavio savitljivi smartphone
Projekt je to koji se zakotrljao još 2014., a sad bi se mogao i ostvariti
Pod kodnim imenom Project Valley, Samsung krije savitljivi pametni telefon, koji bi se, prema nagađanjima, trebao pojaviti sljedeće godine. No, to nije prvi puta da je Samsung najavio savitljivi mobitel.
Uređaj bi, kad se pojavi, trebao imati OLED ekran formata 21:9

Već se 2014. šuškalo da bi Samsung mogao izbaciti savitljivi mobitel, no od toga se odustalo. Na tržište je već prije izašao LG G Flex, pa se ova ideja nije činila baš toliko nerealnom. No, što je Samsung propustio napraviti ranije, mogao bi učiniti u 2017. Pod kodnim imenom Project Valley krije se uređaj koji je preklopiv poput novčanika, a u sredini ima zglob, koji je nalik onima na autobusima.

Tri računalna prikaza i jedna skica, koje možete vidjeti u galeriji, prikazuju uređaj koji bi trebao imati savitljivi ekran formata 21:9. Ekran će najvjerojatnije posjedovati tehnologiju OLED, koja jedina omogućuje takvo savijanje. Bočni rubovi debelo podsjećaju na novi Microsoft Surface Book. Uređaj ima tipke za povratak na prethodnu stranu i izbornik s obje strane, što je dizajn koji je napušten prije nekoliko godina. To je jedan od dokaza koliko dugo Samsung radi na ovom projektu.

Samsung je za prošlu godinu najavio proizvodnju savitljivog mobitela, no to se nikad nije ostvarilo

Iako dizajnerski podsjeća na već zaboravljene preklopne mobitele, ovaj projekt bi mogao donijeti svojevrsni napredak u tehnologiji proizvodnje i funkcionalnosti pametnih telefona. Nagađa se da bi se uređaj na tržištu mogao pojaviti pod nazivom Galaxy X, no ne vjerujemo dok ne vidimo.

.

Više o temi Samsung.

Komentari (0)
Pročitano (799)
Samsung testirao prototip 5G mreže
Samsung je objavio da je uspješno testirao prototip 5G mreže u suradnji s Kineskim institutom za mobilna istraživanja. Ova vijest stiže samo nekoliko tjedana nakon prvog uspješno obavljenog poziva u 5G mreži.
16.11.2016.
Samsung kupuje Harman za 8 milijardi dolara u gotovini
Harman se nalazi na mnogim tržištima. Najveći su igrač u automobilskoj industriji i business-to-business platformama. Mogu ponuditi audio i vizualna rješenja za profesionalne svrhe poput stadiona, koncertnih dvorana i slično. Uz to imaju i veliko odjeljenje za IoT.
21.11.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.