Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Kako i koliko često fizički čistiti laptop?
 • Laptop se može, dapače mora fizički očistiti barem svake dvije godine, a poželjno je jednom godišnje. Naime, uređaj će se nakon nekog vremena početi pregrijavati i sporije raditi zbog ulaska prljavštine i prašine (a moguće i vlage) kroz sustav hlađenja izravno u računalo.

  Potrebno je rastaviti kućište i izvaditi sve najbitnije dijelove, poput sustava hlađenja, grafičke kartice, radne i eksterne memorije te procesora. Komponente obvezno pohranite na suho i čisto mjesto te obilježite gdje su se nalazile. Prije toga ih dobro ispušite ili prebrišite maramicom. Potom lagano protresite ostatak laptopa. Veći komadi prljavštine će sami ispasti. Ostalo ispušite ili lagano prebrišite maramicom. Pripazite da maramica ne bude vlažna i da ne ostavlja vlakna.

  Nakon čišćenja vratite sve komponente na svoje mjesto i sklopite kućište. Nakon što provjerite rade li sve komponente ispravno, očistite i softver, jer se s vremenom natalože virusi. Preporučljivo je obavljati čišćenje uz pomoć stručnjaka. Ako to radite u ovlaštenom servisu dobit ćete i novu pastu za procesor.

  Pored fizičkog čišćenja, poželjno je ponovno instalirati Windowse svake dvije godine, a prije toga naravno prebaciti podatke na dodatnu vanjsku HDD memoriju.

  prije 8 mjeseca
  SLIČNA PITANJA I SAVJETI
  Izbor urednika
  Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
  Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
  Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
  Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
  Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
  Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
  Top lista aplikacija za iPhone i Androd
  Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
  Stiže SanDisk 1TB SD kartica
  Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
  Top 5 noviteta s Photokine 2016.
  Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.