Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Yi Halo je nova čudnovata 360° kamera
Kamera je razvijena u suradnji s Googleom
Yi je u suradnji s Googleom, stvorio Halo - ekscentričnu 360° VR kameru s čak 17 leća, ali i nekim drugim zanimljivim specifikacijama.
Čak 17 objektiva je simultano upravljivo putem Android mobilne aplikacije

Google je prije dvije godine pokrenuo program pod nazivom Jump da bi promovirao i pojednostavio postupke stvaranja VR sadržaja u 360 stupnjeva. Uz sve veći broj zabavnih sadržaja, nije iznenađenje da tvrtka želi izgradnju novih hardvera za to. Halo je sustav od 17 objektiva koji je dizajniran za snimanje 8Kx8K stereoskopskih snimaka od 360 stupnjeva pri 30 fps-a, kao i 6Kx6K sadržaja na 60fps. 

Kamera je teška samo 3,5 kilograma, a radi na bateriji koja nudi 100 minuta korištenja na jednom punjenju i može se zamijeniti s rezervnom za produženu uporabu. Hala ima 16 kružno raspoređenih objektiva i jedan u sredini okrenut prema gore. Zajednički se kontroliraju putem Android aplikacije. Na njoj se nalazi i zaslon osjetljiv na dodir koji prikazuje dijagnostiku sustava (poput kapaciteta SD kartica fotoaparata i baterije).

Kao i GoPro Odyssey koji je izgrađen u partnerstvu s Googleom 2015., Halo radi na Jump Assembleru kako bi savršeno povezao sve snimke od 360 stupnjeva. Google također pokreće Jump Start, program koji će omogućiti odabranim redateljima pristup softverima Halo i Jump Assembleru kako bi mogli stvoriti vlastite filmove u 360 stupnjeva. Tvrtka kaže da će ove alate pružiti više od 100 autora, ali trebate se prijaviti do 22. svibnja ako želite stvarati s ovim alatima. Yi Halo košta 17.000 dolara (119.000 kuna) i bit će dostupan od ljeta. Sve informacije su dostupne na web-stranici Yi-a ili u videu.

.

Više o temi VR, Google, kamere.

Komentari (0)
Pročitano (434)
Light L16 je fotoaparat sa 16 objektiva
Silicijska dolina dom je mnogih tvrtki koje razvijaju razna tehnološka rješenja. Neka mogu biti zaista inovativna i neviđena dosad, a neka su otkačena poput fotoaparata tvrtke Light koja ima čak 16 objektiva.
22.4.2017.
Oko velikog brata: Samsung Gear 360 recenzija
Snimanje u 360 stupnjeva polako postaje trend. Samsung Gear 360 je jedna od prvih kamera koja fotografije i video snima u krug oko vas, te nudi mobilnu aplikaciju i računalni program koji u potpunosti dočaravaju snimanje u 360 stupnjeva. Pogledajte našu recenziju i video test Gear 360!
30.1.2017.
4 najbolje 360° kamere za mobitele
Video u 360° kao i potrebne kamere sve su češća opcija na raznim preglednicima i u trgovinama. Mobiteli prate taj trend, pa je razvijen velik broj kamera koje VR donose na "džepne ljubimce" a mi vam donosimo najbolje.
19.3.2017.
ProTruly Darling je mobitel s 360° kamerom...
S vremena na vrijeme se na tržištu pojavljuju zaista bizarni primjerci mobitela. Svojih pet minuta slave najčešće (ne) dožive na velikim sajmovima ili predstavljanjima. Tako je i s Protruly Darlingom, mobitelom s 360° kamerom i drugim čudnim detaljima, koji je predstavljen na MWC 2017.
13.3.2017.
Pojavile se prve značajke Androida O
Android O je sljedeća inačica Googleovog mega-popularnog mobilnog operativnog sustava koji bi trebao biti predstavljen ovog ljeta. Do tog trenutka bit će aktivna razvojna verzija, dostupna samo vlasnicima Googleovih mobitela. No, svejedno je zanimljivo vidjeti popis novih značajki.
17.5.2017.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.