Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Yi Halo je nova čudnovata 360° kamera
Kamera je razvijena u suradnji s Googleom
Yi je u suradnji s Googleom, stvorio Halo - ekscentričnu 360° VR kameru s čak 17 leća, ali i nekim drugim zanimljivim specifikacijama.
Čak 17 objektiva je simultano upravljivo putem Android mobilne aplikacije

Google je prije dvije godine pokrenuo program pod nazivom Jump da bi promovirao i pojednostavio postupke stvaranja VR sadržaja u 360 stupnjeva. Uz sve veći broj zabavnih sadržaja, nije iznenađenje da tvrtka želi izgradnju novih hardvera za to. Halo je sustav od 17 objektiva koji je dizajniran za snimanje 8Kx8K stereoskopskih snimaka od 360 stupnjeva pri 30 fps-a, kao i 6Kx6K sadržaja na 60fps. 

Kamera je teška samo 3,5 kilograma, a radi na bateriji koja nudi 100 minuta korištenja na jednom punjenju i može se zamijeniti s rezervnom za produženu uporabu. Hala ima 16 kružno raspoređenih objektiva i jedan u sredini okrenut prema gore. Zajednički se kontroliraju putem Android aplikacije. Na njoj se nalazi i zaslon osjetljiv na dodir koji prikazuje dijagnostiku sustava (poput kapaciteta SD kartica fotoaparata i baterije).

Kao i GoPro Odyssey koji je izgrađen u partnerstvu s Googleom 2015., Halo radi na Jump Assembleru kako bi savršeno povezao sve snimke od 360 stupnjeva. Google također pokreće Jump Start, program koji će omogućiti odabranim redateljima pristup softverima Halo i Jump Assembleru kako bi mogli stvoriti vlastite filmove u 360 stupnjeva. Tvrtka kaže da će ove alate pružiti više od 100 autora, ali trebate se prijaviti do 22. svibnja ako želite stvarati s ovim alatima. Yi Halo košta 17.000 dolara (119.000 kuna) i bit će dostupan od ljeta. Sve informacije su dostupne na web-stranici Yi-a ili u videu.

.

Više o temi VR, Google, kamere.

Komentari (0)
Pročitano (157)
Light L16 je fotoaparat sa 16 objektiva
Silicijska dolina dom je mnogih tvrtki koje razvijaju razna tehnološka rješenja. Neka mogu biti zaista inovativna i neviđena dosad, a neka su otkačena poput fotoaparata tvrtke Light koja ima čak 16 objektiva.
22.4.2017.
Oko velikog brata: Samsung Gear 360 recenzija
Snimanje u 360 stupnjeva polako postaje trend. Samsung Gear 360 je jedna od prvih kamera koja fotografije i video snima u krug oko vas, te nudi mobilnu aplikaciju i računalni program koji u potpunosti dočaravaju snimanje u 360 stupnjeva. Pogledajte našu recenziju i video test Gear 360!
30.1.2017.
4 najbolje 360° kamere za mobitele
Video u 360° kao i potrebne kamere sve su češća opcija na raznim preglednicima i u trgovinama. Mobiteli prate taj trend, pa je razvijen velik broj kamera koje VR donose na "džepne ljubimce" a mi vam donosimo najbolje.
19.3.2017.
ProTruly Darling je mobitel s 360° kamerom...
S vremena na vrijeme se na tržištu pojavljuju zaista bizarni primjerci mobitela. Svojih pet minuta slave najčešće (ne) dožive na velikim sajmovima ili predstavljanjima. Tako je i s Protruly Darlingom, mobitelom s 360° kamerom i drugim čudnim detaljima, koji je predstavljen na MWC 2017.
13.3.2017.
Pojavile se prve značajke Androida O
Android O je sljedeća inačica Googleovog mega-popularnog mobilnog operativnog sustava koji bi trebao biti predstavljen ovog ljeta. Do tog trenutka bit će aktivna razvojna verzija, dostupna samo vlasnicima Googleovih mobitela. No, svejedno je zanimljivo vidjeti popis novih značajki.
17.5.2017.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.