Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Snapchat i Instagram najgori za mlade
Djeca se osjećaju isključeno kad gledaju obrađene fotografije drugih
Nova studija provedena u Velikoj Britaniji posvetila je pažnju onome u što smo vjerojatno oduvijek sumnjali: društvene mreže imaju negativan učinak na tinejdžere. Prema studiji, Instagram i Snapchat su najgori krivci.
Ispitano je 1479 mladih Britanaca

Nedavno objavljena studija nazvana "Stanje uma", provedena je od strane istraživača za Kraljevsko udruženje za javno zdravstvo u Velikoj Britaniji. Istraživači su ispitali 1479 Britanaca u dobi od 14 do 24 godine, tražeći od njih da kažu što misle kako različite društvene mreže utječu na njihovo mentalno zdravlje.

Uzeli su nekoliko čimbenika kao što su percepcija tijela, uskraćivanje sna, zlostavljanje i samoidentitet. Rezultati sugeriraju da su dvije najgore društvene mreže po tinejdžere Instagram i Snapchat, jer su imali užasne rezultate po pitanju percepcije tijela, zlostavljanja i anksioznosti. Međutim, Twitter i Facebook nisu bili mnogo bolji. YouTube je jedini koji je potaknuo više pozitivnih osjećaja nego negativnih. 

YouTube je najpozitivnija mreža

Uzrok tomu može biti činjenica da su Snapchat i Instagram temeljeni na slikama, što znači da korisnicima nije lako izbjeći vizualne usporedbe. Obje su aplikacije visoko rangirane u čimbeniku straha od neuklapanja, a istraživači su zaključili da bi to moglo potaknuti anksioznost među korisnicima.

Predložene su metode za neutralizaciju negativnih emocija na način da pop-up upozorenja ljudima kažu da su dosegli kritičnu količinu upotrebe društvenih mreža, a vodeni žigovi bi trebali upozoriti na fotografije koje su digitalno obrađene. 

.

Više o temi Snapchat, Instagram, društvene mreže.

Komentari (0)
Pročitano (963)
Snapchat patentira aplikaciju koja mapira svijet u AR-u
Snapchat je patentirao aplikaciju koja ima cilj prikazati stvari u proširenoj stvarnosti, uz manju potrošnju energije. Time bi se stvorila arhiva slika, koja bi omogućila umetanje digitalnih skica na mjesta gdje korisnik gleda, odnosno uperi svoj mobitel.
18.5.2017.
6 stvari koje smo saznali o Snapchatu!
Snapchat se odlučio na javnu prodaju svojih dionica. Kao dio procesa, u SAD-u su obvezni ispuniti dokument poznat kao F1, u kojem moraju opisati sebe kao kompaniju svojim potencijalnim kupcima. Pošto su u povijesti bili dosta tajnoviti, ovo je bila prilika da se o Snapchatu otkriju neke stvari koje su prije bile nepoznate!
7.2.2017.
Instagram ima 700 milijuna korisnika
Instagram je ponosno objavio kako je prešao brojku od 700 milijuna korisnika. No, iza te brojke se krije jedna zanimljiva priča, koju vam donosimo u članku.
4.5.2017.
Tri velike promjene na Instagramu
Instagram svako malo donosi neku novu značajku ili poboljšanje, a sad je u kratko vrijeme omogućio čak tri itekako važne opcije. Prva je spremanje videa uživo, druga je autentifikacija (prijava) s dva faktora, a treća je zamućivanje fotografija neprimjerenog sadržaja.
30.3.2017.
Instagram uveo opcije za upravljanje komentarima
Kao i korisnici drugih društvenih mreža, korisnici Instagrama su izloženi velikom broju spamova i slučajeva online-zlostavljanja. Dosad su na raspolaganju imali samo opciju blokiranja neželjenih izraza u komentarima, no Instagram je uveo brojne dodatne mogućnosti koje će biti dostupne u narednim tjednima.
10.12.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.