Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Skype gasi svoju Wi-Fi uslugu 31. ožujka
Razlog tome je jačanje osnovnih usluga koje Skype promovira
Skype je odlučio 31. ožujka ugasiti svoju Wi-Fi uslugu. Kao razlog tome, tvrtka navodi usredotočavanje na osnovne usluge, odnosno videopozive te nešto bolju integraciju s Microsoftovim servisima.
Danas postoje efikasniji načini za primanje besplatnog interneta

Skype je u posljednjih desetak godina popularizirao glasovne i video pozive putem interneta, a sad gasi jednu od značajki koja je činila uslugu pristupačnijom, posebno među putujućim korisnicima. Tako će 31. ožujka tvrtka ugasiti svoju WiFi uslugu, koja je omogućavala kupnju Wi-Fi pristupa i pregled javnih pristupnih točki za manju naknadu od one koje propisuju vlasnici hotspota.

Na njihovoj stranici piše da se Skype Wi-Fi povlači u cijelom svijetu, tako da se tvrtka može "bolje usredotočiti na napore u donošenju najboljih mogućih iskustava kroz naše glavne Skype mogućnosti." Te osnovne mogućnosti se temelje na poslovnoj opciji Skype for Business, integraciji s drugim Microsoftovim uslugama, aplikaciji koja konkurira rivalu Slacku, uz novije usluge poput platforme s developerskim botom te verzije s niskom propusnosti za tržišta u razvoju.

Ovaj potez nije trebao biti preveliko iznenađenje, ako uzmemo u obzir što se sve događalo u Skypeu otkad ga je Microsoft kupio za 8,5 milijardi dolara. Krenimo redom. Skype Wi-Fi je pokrenut 2009. pod nazivom Skype Access, s ciljem omogućavanja pristupa Wi-Fi hotspotovima besplatno ili po nižoj cijeni od uobičajene.

Microsoft je trebao lansirati vlastitu uslugu sličnu ovoj

No, Microsoft je očito imao druge planove, s obzirom na to da je preimenovao uslugu i da nije baš vodio računa o njenom razvoju. Otegotne okolnosti su još i zatvaranje londonskog ureda Skypea u rujnu prošle godine te mogućnost pristupa besplatnom internetu putem povezivanja mobitela i laptopa (računala) i korištenja mobilnog prijenosa podataka. Zanimljivo, 2015. se činilo da će Microsoft lansirati svoju cross-platformsku Wi-Fi uslugu, ali do danas se to nije pomaklo dalje od ideje. U međuvremenu se ispostavilo da Microsoft ima Wi-Fi aplikaciju za pretraživanje i korištenje plaćenih hotspotova, iako je dostupna samo za Windowse na računalima.

Dakle, ako imate Skype Wi-Fi, on će 31. ožujka prestati s radom, a ako imate Skype kredit, možete ga koristiti za ostale usluge na Skypeu. No, ako ste imali kredite samo za Wi-Fi, kontaktirajte korisničku službu Skypea, jer nema nikakvog eksplicitnog jamstva o povratu kredita za W-Fi. 

.

Više o temi Skype

Komentari (0)
Pročitano (594)
Pričajte putem Skypea bez korisničkog računa
Skype je vjerojatno najpoznatija aplikacija za videopozive. Odsad će biti još pristupačnija jer za nju više nije potrebno kreirati korisnički račun, što će u mnogočemu koristiti onima koji ne vole ostavljati svoje podatke posvuda, a i nemaju potrebu često obavljati videopozive.
18.11.2016.
Skype dostupan i za Nintendo DSi
Nintendo DSi, nakon Sony PSP-a, će uskoro dobiti i svoju verziju ovog popularnog VoIP programa, &scaron;to se jo&scaron; u početku dalo naslutit zbog ugrađenog mikrofona i kamere. <a href="http://www.pcchip.hr/vijesti/vijesti/softver/skype-stize-i-na-nintendo-dsi">PCChip.com</a>
21.4.2009.
Zašto je Microsoft kupio Skype
Internetom je poput bombe odjeknula vijest o kupnji Skypea, popularnog VoIP klijenta (koji omogućava pozive prema fiksnim i mobilnim linijama po povoljnim cijenama) od strane Microsofta za nevjerojatnih $8.5 milijardi. Vijest je bila jo&scaron; nevjerojatnija time &scaron;to su do samog izlaska vijesti glavni pretendenti za eventualni kupnju navodno bili Facebook i Google za iznos između $3 i $4 milijarde.
4.6.2011.
Bugovi haraju Microsoftovim pretraživačima
Google je objavio detalje o bugovima koji već mjesecima haraju Microsoftovim pretraživačima. Ti bugovi omogućavaju hakerima da na postojećim web-stranicama naprave nove, koje uzrokuju pad sustava.
1.3.2017.
Windows 10 ide u redizajn
Microsoft planira redizajn svoga sustava Windows 10. Već su najavili blage izmjene u izgledu, a pojavile su se i prve fotografije novog sučelja. Za razliku od redizajna nekih drugih sustava, ovdje se nećete pogubiti.
16.2.2017.
Windows 10 će uskoro učiniti vaš PC neprobojnim
Velika "Creators" nadogradnja Windowsa 10 trebala bi doći u travnju. Uz brojna poboljšanja bi trebala učiniti sva računala s najnovijim Windowsima puno sigurnijima, uvođenjem novog sigurnosnog centra Windows Defender.
1.2.2017.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.