Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Mobilni YouTube uskoro doživljava drastične promjene
Nema više lijepljenja linkova na nekvalitetne video-uratke
Potaknut uspjehom redizajna svoje web-stranice, YouTube je najavio i redizajn svoje mobilne aplikacije, koja bi trebala bolje podržavati snimanje videozapisa u drugim formatima i orijentacijama, dinamičkom prilagodbom svog playera na videosadržaj koji se trenutno gleda.
Nema više loše kvalitete i čudnih formata videa na YouTubeu

Ideja je da se sam softver treba prilagoditi reprodukciji videozapisa na odgovarajući način, umjesto da pokušava uklopiti različite veličine videozapisa u jedan fiksni prostor. Kada ova funkcija stigne (to bi trebalo biti u narednim tjednima), YouTube će se automatski prilagoditi kad gledate vodoravnom, okomitom ili kvadratnom videozapisu, a svejedno će mu biti i je li sniman u formatu 4:3, 16:9 ili nekom drugom.

Ova promjena je zapravo bila nužna, s obzirom na veliki "boom" videosadržaja snimanih mobitelom, što znači i velik broj okomitih snimki, jer je tako najlakše držati mobitele. Snapchat i druge slične mreže već odavno ubiru kapital na okomitim videima, a čak je i Facebook najavio da više neće "rezati" okomite videe. Stoga je logično da YouTube, kao najpoznatija i najveća video-platforma na svijetu, krene tim putem.

Dodavanjem poruka na YouTube, Google se želi vratiti u segment društvenih mreža

Uz to, tvrtka je također rekla da će njena nova značajka dijeljenja sadržaja uskoro postati dostupna u Latinskoj Americi, a zatim i diljem SAD-a. Opcija je prvi put predstavljena prošle godine u Kanadi, nudeći iskustvo dopisivanja na YouTubeu. Umjesto slanja linkova na YouTube videozapise, ideja je omogućiti pokretanje chata. Prijatelji tada mogu odgovoriti vlastitim tekstom ili videozapisima, pa čak i "lajktati" komentare. Ne bi bilo iznenađujuće vidjeti da YouTube time proširuje ovu značajku tijekom vremena, uključujući i druge funkcionalnosti.

Uz dodane poruke se očekuje da će korisnici YouTubea povećati vrijeme provedeno na mreži. To bi ih moglo spriječiti od češćih prijava na Snapchat li Facebook, koji su također uložili velike napore u video distribuciju. Osim toga, putem poruka na YouTubeu, Google ponovno nastoji pronaći mjesto među društvenim mrežama koje je izgubio propašću Googlea+. No, problem vjerijatno leži u tome što Googleov račun često nije percipiran kao dobra podloga za društvenu mrežu.

Da bi uspio u naumu, Google bi trebao prestati bazirati se samo na kontakte kojima šaljemo e-poštu (pogotovo ako je poslovne naravi) te uspostaviti set tražilica koje će otkriti "prave" prijatelje i time se probiti u ovaj segment internetske razonode. Najbolji primjer za to bi im trebao biti Twitter, no izgledno je da će Google pokušati sam nešto naučiti na vlastitim greškama. Zato bi smo se trebali spremiti na dopisivanje na YouTubeu. 

.

Više o temi YouTube.

 
Komentari (0)
Pročitano (1094)
Nema više lake zarade na YouTubeu
YouTube je zavrnuo pipu. Odsad više neće biti tako lako zarađivati novac od oglašavanja na vlastitim videima, već će za to trebati ispuniti neke važne kriterije. Koji su to kriteriji, pročitajte u članku.
14.4.2017.
Uskoro stiže YouTube TV
YouTube se u posljednje vrijeme prilično unaprijedio, a sad je došao red da uz video-klipove očne prikazivati televizijski sadržaj. Naime, pokreće se opcija YouTube TV koja će prvo biti dostupna u SAD-u, a potom i u ostatku svijeta.
11.4.2017.
YouTube postavlja nove rekorde gledanosti videa
YouTube ruši rekorde gledanosti. Nedavno su objavili kako su još prošle godine prešli granicu od milijardu sati pregledanih videa dnevno, što je porast gledanosti od 50 posto u odnosu na 2015.
3.3.2017.
YouTube dobio podršku za Playstation VR
YouTube nastavlja razvijati svoju podršku za virtualnu stvarnost. Odsad videe s njega možete gledati i na PlayStationu VR, što je samo jedna od platformi koju YouTube podržava, a u budućnosti bi ih moglo biti još.
2.1.2017.
YouTube u HDR-u odsad na televizorima Samsung Quantum Dot
Samsung je objavio kako će po prvi puta podržati YouTubeovu globalnu reprodukciju HDR sadržaja na TV prijemnicima. Aplikacija YouTube je dostupna na svim ovogodišnjim Samsungovim Quantum Dot i UHD televizorima te će diljem svijeta biti postepeno dostupna od ovog mjeseca.
23.12.2016.
YouTube Go za manju potrošnju podatkovnog prometa
Ako volite gledati YouTube videe u pokretu, ali mrzite velike račune za potrošnju podataka (data promet), Google ima dobre vijesti za vas. Naime, odlučili su uvesti "YouTube Go" aplikaciju posebno dizajniranu kako bi se smanjili troškovi mobilnog podatkovnog prometa.
3.10.2016.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.