Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
FilmLab skenira filmove na mobitel
Sada možete imati fotografije u analognom i digitalnom obliku
Povratak retro gadgeta oživio je proizvodnju, ali i korištenje fotografskih filmova. No, pojedinci nekako trebaju pretvoriti zapise s filma u digitalni oblik, kako bi ih mogli, recimo, dijeliti na društvenim mrežama. Pa evo rješenja.
Aplikacija je jednostavnija i jeftinija od ostalih rješenja

Abe Fettig postojeća softverska rješenja smatra prilično skupima i sporima te je započeo rad na mobilnoj aplikaciji FilmLab. Aplikacija sada postoji kao prototip i jako je jednostavna. Negativi ili slajdovi bilo koje veličine moraju biti postavljeni na izvor svjetlosti, a zatim ih možete skenirati pomoću pametnog telefona.

Aplikacije automatski identificira slike na filmu, ispravlja iskrivljavanje i pretvara negative u pozitive. Dodir zatvarača bilježi nekoliko sirovina koje se spajaju za optimalnu kvalitetu slike. Alternativno, ako želite bolju kvalitetu slike ili veću razlučivost, možete učitati slike snimljene DSLR-om ili nekim drugim fotoaparatom u aplikaciju za konverziju u digitalne pozitive.

Fettig će neko vrijeme raditi na aplikaciji kako bi uklonio bugove i omogućio da radi s više vrsta filmskih materijala i mobitela. Plan je ponuditi pretplatu od 2 dolara mjesečno, s jednomjesečnim razdobljem besplatne probe. To je jeftino, gotovo besplatno, za one koji rade kratkoročne projekte digitalizacije filma. Više o projektu možete vidjeti na Kickstarteru.

.

Više o temi fotografija, aplikacije

Komentari (0)
Pročitano (409)
Novi lomografski film za hipstere
Tvrtka Lomography predstavila je najnoviji film u ponudi, Lomochrome Turquoise će sve boje na vašim fotografija prebaciti prema plavoj nijansi.
29.10.2014.
Kodak namjerava ponovno proizvoditi filmove
Kodak je nedavno najavio kako će oživjeti proizvodnju filma Ektachrome, koji se prestao proizvoditi 2012. Ova najava je dobro primljena u fotografskim krugovima, a rast prodaje filmova bi mogao dovesti do ponovnog početka proizvodnje legendarnog Kodachromea.
13.1.2017.
Epson predstavio nove profesionalne skenere za film i fotografije
Epson je na sajmu Photokina predstavio dva nova plošna skenera za film i fotografije: Perfection V850 Pro i Perfection V800 Photo. Ovi skeneri namijenjeni su za digitalizaciju kataloga i zbirki fotografija na filmu i tradicionalnih fotografija na papiru i njihovo pohranjivanje u profesionalnoj kvaliteti. Epsonovo rješenje vodeće je na tržištu zahvaljujući kvaliteti optičkih komponenti, velikoj površini skeniranja, širokom izboru formata filmova i naprednim opcijama uklanjanja prašine i ogrebotina.
16.9.2014.
Više nema 35mm filma u kinima
Paramount je postao prvi veliki studio koji potpuno odustaje od distribucije filmova na 35mm kino vrpcama. Distribucija u digitalnoj tehnologiji je jeftinija, a 35mm projektore danas koristi zanemariv dio kino dvorana.
20.1.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.