Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Buduće verzije Firefoxa će biti manje zahtjevne i efikasnije
Korisnici će sami moći kontrolirati opterećenje preglednika na sustav
Firefox se već dugo vremena bori s nedostacima koje tjeraju njegove korisnike da pređu na Google Chrome. Iako je Mozilla pokušala s rebrandiranjem i stalnim dodavanjem novih podrški i nadogradnji, to očito nije bio najbolji put. Zato sada spremaju nešto sasvim novo.
Nova opcija Performances omogućava utjecaj na rad pretraživača

Mozilla očito ima novi plan za stvaranje preglednika s uglađenim kontrolama kako bi se smanjila količina opterećenja na sustav. Ideja projekta je pružiti krajnjim korisnicima veću vidljivost u različitim postavkama, tako da mogu donositi vlastite odluke o tome gdje odrediti prioritet izvedbe i gdje to nema smisla. Ako imate stariji sustav s dvojnim jezgrama (osobito ako je riječ o dvojnoj jezgri bez HT-a), možda želite ograničiti broj postupaka koje Firefox može istodobno koristiti, pogotovo ako nemate puno RAM-a.

Hvatajuće stranice mogu biti odlične ako imate spor sustav i brzu vezu, no u obrnutom slučaju više takvih stranica može usporiti sustav. Malo dodiruje, kao što je isključivanje animacija, neće napraviti veliku razliku na bilo kojem računalu. No, ako ste se ikad mučili dovršiti projekt na neučinkovitom stroju (ili ako ste koristili računalo na fakultetu ili srednjoj školi), ove stvari mogu učiniti preglednik malo lakšim za korištenje.

Neke postavke Firefoxa dodatno su olakšane

Postoji još nekoliko dodataka koje treba uzeti u obzir. Bit će moguće isključiti sve dodatke i ponovno pokrenuti preglednik bez ručnog pokretanja Safe Modea. Mozilla već dugo tvrdi da su određene nadogradnje odgovorne za sporu izvedbu ili probleme s bugovima, a ova opcija omogućuje korisnicima brzu i jednostavnu provjeru je li to zaista tako. Što se tiče kontrole količine memorije koju preglednik upotrebljava, ona je vezana uz broj procesa sadržaja koje korisnik istodobno pokreće u pregledniku. Tako više procesa znači bržu izvedbu, ali i više memorije u uporabi odjednom.

Firefox nije kao što je bio nekad, sad se čini kao da ide prema skupini marginalnijih pretraživača. No, Mozilla se, koliko god se nekad činilo pogrešno, barem trudi zadržati Firefox negdje pri vrhu popularnosti među korisnicima. Ove promjene bi im to trebale omogućiti, ali i ubrzati rad samog preglednika, što bi svakako bilo pohvalno. 

.

Više o temi Firefox

Komentari (0)
Pročitano (154)
Firefox FxO je proziran smartphone
Ako vam je dosta iOS-a, Android OS-a i Windows Phonea, Firefox ima mobitele s vlastitim operativnim sustavom, a najnoviji model je potpuno proziran.
28.12.2014.
64-bitni Mozilla Firefox
Mozilla bi trebala konačno početkom 2015. godine predstaviti 64-bitnu verziju popularnog Firefox browsera.
7.10.2014.
Firefox 4 uz GPU?
Ekskluzivno za Windows korisnike, FireFox je izdao beta verziju svoje četvrte inačice, koja bi po riječima programera trebala iskorištavati podjednako procesor i grafičku karticu - ubrzavajući time sam rad ovog preglednika.
9.9.2010.
FireFox 4 – prvi detalji
Mozilla, tvorac megapopularnog internet preglednika Firefox, najavila je svoju četvrtu inačicu, &scaron;to će zasigurno predstaviti i nekoliko novih mogućnosti.<a href="http://www.hcl.hr/vijesti.php?TekstID=3266&amp;select=23" target="_blank"></a>
29.7.2009.
Alcatelovi Firefox OS uređaji
Alcatel je na MWC sajmu predstavio tri nova smartphonea te jedan tablet, a svima je zajedničko da ih pogoni novi Mozillin Firefox OS.
26.2.2014.
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak :
Izbor urednika
Uživajte u glazbi uz stilizirane, iznimno kvalitetne on-ear slušalice
Panasonicove slušalice RP-HF100 stiliziranog su dizajna i vrlo kompaktne jednom kada ih sklopite. Te lagane on-ear slušalice isporučuju iznimno kvalitetan i bogati zvuk zahvaljujući 30 milimetarskim zvučničkim jedinicama naprednog zvuka s neodimijskim magnetima i velikim naušnjacima.
Najbolji laptopi (2016.) u četiri cjenovna ranga
Odlučili ste se na kupnju novog laptopa, no ne znate na što obratiti pozornost prilikom kupnje? U današnje vrijeme, kada nam je tehnologija dostupnija nego ikad, lako se izgubiti u mnoštvu specifikacija i modela prijenosnih računala na tržištu. Kako bi vam iskustvo kupovine novog prijenosnika učinili lakšim donosimo pregled osnovnih smjernica koje će vam učiniti kupnju vremenski i ekonomski isplativijom.
Novi Lenovo C2 Power za samo 99 kuna
Uz uslugu interneta, televizije i(li) telefona, Iskonovi tisućaši promotivnoj akciji do 1. prosinca ili do isteka zaliha imaju mogućnost odabrati i smartphone Lenovo C2 Power za samo 99 kuna.
Top lista aplikacija za iPhone i Androd
Istražili smo koje su najbolje aplikacije za iPhone i Android pametne uređaje. Ovaj puta donosimo vam popis najboljih aplikacija koje će vam pomoći pri svakodnevnim zadacima. Uz naš izbor najboljih aplikacija ćete izraziti vlastitu kreativnost, poboljšati učinkovitost ili se nasmijati do suza. Isprobajte puni potencijal svog pametnog uređaja, brže i učinkovitije obavljate svakodnevne zadatke i pametno iskoristite svoje vrijeme.
Stiže SanDisk 1TB SD kartica
Prema glasinama sa fotoblogova uskoro nam dolaze terabajtne memorijske kartice (1TB, odnosno tisuću gigabajta). Rastom kvalitete videa i fotografije ti zapisi imaju sve više podataka pa će ova vijest biti zanimljiva prije svega profesionalnim fotografima i video snimateljima koji će sada lakše snimati 4K video u nekom naprednom kodeku.
Top 5 noviteta s Photokine 2016.
Photokina sajam ni ovaj put nije razočaralo - svi proizvođači su čekali da upravo na Photokini predstave svoje najbitnije nove proizvode, a ako nisu bili spremni najavili su "razvoj proizvoda" i pola godine prije predstavljanja.