Klikni ovdje za pregled usporedbe odabranih uređaja
0 x
Philips BDM4037U
40" IPS LCD 4K monitor
Autor:Ante Glavurdić
12.6.2017.
naša ocjena:
7,2
vaša ocjena:
0
Volimo
  • Ogromna dijagonala od 40"
  • Dobra kvaliteta prikaza slike
  • Moderan dizajn
  • Veliki izbor video ulaza i USB hub
Ne volimo
  • Nedostatak ergonomskih funkcija
  • Stalak je labav
  • Reflektirajući premaz na ekranu
AKTUALNOST
Najavljen:
ožujak 2017.
U prodaji od:
lipanj 2017.
Prvi dojam
Osim što je očigledno ogroman, prvo što ćete primjetiti za PHILIPS BDM 4037U monitor je koliko je tanak i dobro dizajniran. Najveći dio profila monitora je debel samo nekoliko destaka milimetara, a jedino dio gdje se skriva elektronika je nešto deblji. Monitor bi svakako izgledao ekskluzivinije da je opasan aluminijem.
8
Dizajn i kvaliteta izrade
Što se tiče materijala; sprijeda je plastika koja oponaša aluminij, a sa stražnje strane je glossy bijela plastika. Stalak je jedini dio od aluminija i iako je dizajnerski gledano atraktivan, imam par zamjerki. Prvo, jednostavno je nemoguće zetegnuti stalak dovoljno dobro da bi se uklonilo svo kretanje monitora, pa će se on ljuljati koliko god se trudili. A drugo je nedostatak ergonomskih funkcija.
7
Jednostavnost korištenja
Navigiranje menijem se radi sa joystickom skrivenim sa stražnje strane monitora. Ispočetka je malo nespretno, ali sučelje je pregledno i lako se njime navigira. Od zanimljivih opcija tu su recimo slika u slici ili postavljanje do čak 4 slike sa različitih inputa odjednom. Što se tiče povezivosti, na raspologanju su vam 2 Display Porta, 2 HDMI-a, te čak i prastari VGA. Na stražnjoj strani imai i USB hub sa 4 usb 3.0 utora, od kojih jedan podržava brzo punjenje.
7
Uporabljivost i praktičnost
Što se tiče samog ekrana, imam većinom samo riječi pohvale. Rubovi su vrlo tanki i ne odvlače pažnju kod korištenja. Jedina bitna zamjerna je što je ekran prekriven sa sjajnim premazom koji je vrlo reflektirajući, pa ako ste blizu prozora definitivno će vam smetati odbljesak. Inače, radi se o VA panelu koji pokriva 99,98% sRGB boja, te preko 83% ADOBE boja. Zbog toga, monitor bi mogao biti dobar odabir i za video i foto obradu jer ćete moći postaviti hrpu alata zbog velike dijagonale.
7
NAPOMENA: Ne odgovaramo za eventualne pogreške u opisu proizvoda.
Ukupna ocjena
7,2
Ovo je jedan od rijetkih monitora sa ovako velikom dijagonalom, za koju bismo do prije par godina rekli da je rezervirana samo za TV. Ipak, brzo ćete se naviknuti na njega jer uz veliku dijagonalu vaša produktivnost će biti na jednoj novoj razini. A kada dođe vrijeme za zabavu zaigrati igrice ili pogledati film na ovom monitoru je poseban užitak.
VIDEO TEST
Gdje kupiti
Preporučena cijena: 7.999,00 kn
Komentari
Ukupno komentara: (0)
Komentiraj članak
Izbor urednika
Kako spriječiti "krađu" WiFi-ja?
Ako vam je internet spor, a računi već nego inače, moguće da vam netko "krade" WiFi. Kako postoje metode krađe, tako postoje i metode zaštite, koje ćemo vam izložiti u ovom članku.
Stvorena najbrža kamera na svijetu
Iako se mnogi veliki proizvođači foto i video opreme trude napraviti što prestižnije, brže i moćnije uređaje, u tome očito ne uspijevaju. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Lund su stvorili najbržu kameru na svijetu koja snima čak 5 bilijuna fps!
Moguće je doznati što gledate na internetu
U udobnosti svog doma gledate film na internetu ili pretražujete web-stranice misleći kako nitko osim vas ne vidi što radite. No, dva odvojena istraživanja pokazala su kako to nije baš tako.
Hoverbike - vozilo budućnosti ili maštarija?
Čovjek je poprilično inventivan kada je u pitanju smišljanje načina prijevoza ljudi i dobara od točke A do točke B. Tako danas poznajemo vozila koja se kreću kopnom, morem, zrakom i ispod zemlje, iako smo isključivo kopnena bića. Na popis raznih prometala uskoro bi se mogli uključiti i hoverbikeovi, a mi vam donosimo naša razmišljanja, ali i nekoliko informacija o njima.
iPhone 8: Sve što trebate znati
Glasine o Appleu 8 su se pojavile onoga dana kad je predstavljen iPhone 7. Otada do danas se nakupio priličan broj (pomalo i nevjerojatnih) spekulacija, koje vam donosimo na jednom mjestu, uz napomenu da ćemo ovu temu nadopunjavati kako nove vijesti i glasine budu pristizale, a pogotovo kad budu i službeno potvrđene.